Turma de bivoli se deplasează, întotdeauna, cu viteza celui mai
lent bivol. Cînd turma este vînată de prădători, cad victime și sînt ucise cele
mai firave exemplare, care nici măcar nu pot alerga cum trebuie. Această
benefică selecție naturală este de bun augur întregii turme, pentru că, în
acest mod simplu dar extrem de eficace, sînt înlăturate exemplarele cele mai
nereușite, îmbunătățindu-se, totodată, sănătatea și viteza de deplasare a
turmei.
Asemănător, creierul uman nu poate funcționa mai bine, deci mai
rapid, decît îi permit cele mai slabe celule. Însă, după cum se știe, cercetătorii,
după studii îndelungate, au ajuns la o concluzie comună: alcoolul omoară
celulule creierului, începînd, în mod logic, cu cele mai slabe și mai lipsite
de apărare dintre ele, făcînd, pur și simplu, o curățenie generală, extrem de
benefică, creierului nostru în ansamblu.
În acest mod facil și extrem de la îndemînă, consumul zilnic de băuturi alcoolice (îndeosebi
cele tari și foarte tari, precum wiskey-ul, votca dar și tradiționala noastră
pălincă) provoacă distrugerea ireversibilă, în proporție de aproape sută la sută, a celor mai slabe
celule ale creierului, fapt care determină, vizibil chiar, o îmbunătățire
remarcabilă a modului de funcționare a materiei cenușii. Creierul devine,
astfel, o mașinărie infailibilă, cu o funcționare extrem de eficientă și de rapidă.
Acesta este, de altfel, și motivul pentru care, după cîteva
pahare cu alcool ingerate, ne simțim, brusc, cu mult mai inteligenți decît am fost mai înainte...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu