miercuri, 27 martie 2019

Lumea în care trăim

LUPII DE LÎNGĂ NOI
Puține animale au fost la fel de importante in istoria omenirii precum lupii. Aceștia au fost zeificați in mitologia nordică, i-au crescut pe Romulus și Remus (fondatorii Romei) în mitologia latină iar în zilele noastre, l-au crescut pe copilul Ramu, rătăcit în pădurile Indiei, ei fiind acum mai bine de 10.000 de ani, primele animale domesticite de om.

 O haită imensă de 25 de lupi la vânătoare de bizoni la cercul polar din nordul Canadei.
În mijlocul iernii, în Parcul Naţional Buffalo temperaturile coboară pînă la minus 40 de grade.
O haită de lupi, condusă de femela alpha, înaintează prin zăpada adâncă pentru a economisi energia.
Fotografia de mai sus a fost postată pe site-ul 
Parcului Național Buffalo (Canada), 
însoțită de respectivul comentariu, de unde a fost preluată de specialiștii Parcului Național Vânători (județul Neamț) care au furnizat următoarea explicație. Impresionantă, în felul ei: 
Un grup de lupi: cei trei în față sunt bătrâni și bolnavi, merg înnainte pentru a stabili ritmul grupului de alergători, pentru a nu rămâne în urmă. Următorii cinci sunt cei mai puternici și cei mai buni, avînd rolul de a proteja grupul din față, în eventualitatea unui atac. Cei din mijloc sînt întotdeauna protejati de orice agresiune. Cei cinci din spatele lor sunt printre cei mai puternici și cei mai buni. Aceștia au sarcina să protejeze grupul din spate, dacă există un atac. Ultimul este LIDERUL. El se asigură că nimeni nu este lăsat în urmă. Păstrează echipa unită și pe aceeași cale. El este întotdeauna gata să alerge în orice direcție pentru a proteja și servește ca bodyguard întregului grup. Doar în cazul în care cineva a vrut să știe ce înseamnă cu adevărat să fii lider. Nu este vorba de a fi în față. Înseamnă să ai grijă de echipă.” 

Niciun comentariu:

Memento

Nichita Stănescu (31 martie 1933 - 13 decembrie 1983) Belgrad, 1982 Mor de ridicol ce sînt, fǎcǎtor de cuvinte și sfînt Și pentru cǎ trebuie...