vineri, 8 iunie 2018

Clin d'oeil

Îmi plac enorm băiuțeii de la Vax Populi, cu Razvan Anghelescu, fostul meu coleg de gazetă (la AltPHel, pe vremuri, ehei!), în pole position... Tare-mi plac întrebările pe care le pune el românilor verzi de la țera, ale căror răspunsuri, în majoritatea cazurilor, sunt demne de a figura într-o antologie a puținătății mintale, cum nu știu dacă se mai poate alcătui altundeva pe planetă, decît în Romanela. La auzul unor astfel de gugumănii nu știi ce să faci: ai fi tentat să rîzi într-o primă fază, însă nu poți s-o faci pînă la sfîrșit, că, imediat, într-o a doua, te umflă tristețea, iar într-o a treia, te cuprind năbădăile, gîndindu-te exclusiv la faptul că oamenii ăștia umblă liberi pe străzi, ba mai mult, au dreptul să voteze. În cele ce urmează, o mo(n)stră:
Întrebare: Cine a inventat apa?
Românul verde (cu toată seriozitatea de care e capabil): Păi cine s-o inventeze? Românii! Că românii e cei mai dăştepţi! D`aia îi muşcă toţi dă cur. Că iei e ăi mai dăştepţi!

Niciun comentariu:

Muzicoteca de dinamită (remember the old times...)

Tull. Jethro Tull. Live at Tampa Stadium (1976) Îi ascultam de ceva timp, nu cu mult înainte de 1976-1977 (epoca de cînd datează concertele ...