miercuri, 18 septembrie 2019

Lumea în care trăim

În mintea isteață a ciorilor... (1)




Bărbatul atacat de ciori
(poveste mică)
De trei ani, un indian, Shiwa Kewat, din statul Madhya Pradesh, trăiește un coșmar, precum acela din pelicula „Păsările”, de Alfred Hitchcock. De câte ori iese din casă, este atacat de un stol de ciori. Păsările îl atacă numai pe el. Omul povestește că totul a început în urmă cu trei ani în urmă, în urma unei „neînțelegeri” ivite în momentul în care a încercat să salveze un pui de cioară prins în ochiurile unui gard de fier. Însă puiul, fiind rănit serios, n-a supraviețuit. Ciorile care au văzut scena și, din acel moment, au început să-l atace. Ori de cîte ori omul iese din locuința sa este atacat de păsările din acea colonie. Și asta neîncetat, timp de trei ani!
Ashock Kumar Munjal, specialist în comportamentul păsărilor și profesor la Universitatea din Bhopal (India) pune acest fapt pe seama memoriei excelente a ciorilor, care nu uită ușor atunci cînd cineva le face un rău. Sau au această impresie. Cu alte cuvinte, nu numai oamenii sînt ranchiunoși!  


Niciun comentariu:

Jurnal de-a bușilea

Cu vreo treizeci și cinci de ani în urmă, făcea parte dintr-un grup de tineri care, cu toate că nu prea ştiau cu ce se mănîncă gazetăria, au...