miercuri, 6 noiembrie 2019

Filmoteca de dinamită

The Story of God 
(Povestea despre Dumnezeu)

Cine este Dumnezeu? De unde venim? De ce există răul? Ce se întâmplă atunci când murim? 
Sînt doar cîteva dintre întrebările pe care cu siguranță mulți dintre noi ni le-am pus la un moment dat în viață și, cel mai probabil, fiecare a găsit un răspuns care să-l mulțumească.
Serialul  Povestea lui Dumnezeu, narat, prezentat și co-produs de Morgan Freeman (alături de Lori McCreary și James Younger),  ne poartă într-o călătorie sui-generis în jurul lumii pentru a explora mari culturi și religii, în încercarea de a descoperi sensul vieții, pe Dumnezeu și răspunsurile măcar la unele dintre marile întrebări legate de acest sensibil și delicat subiect.
The Story of God (Povestea despre Dumnezeu) este o incursiune în peste douăzeci de oraşe şi şapte ţări de pe întreaga planetă. De la Zidul Plîngerii din Ierusalim şi pînă la Copacul lui Buddha (Bodhi Tree) în India, trecînd pe la piramidele din Egipt şi Moscheea din Cairo, Morgan Freeman a făcut un înconjur al lumii spirituale, vizitînd marile situri religioase, pentru o înţelegere cît mai profundă a motivelor pentru care oamenii cred în divinitate.

Dincolo de moarte 
(ep. 1)

Apocalipsa 
(ep. 2),

 Cine e Dumnezeu ? 
(ep. 3),

Creația 
(ep. 4),

 De ce există răul? 
(ep. 5)

și 

Puterea miracolelor 
(ep. 6)


Niciun comentariu:

Memento

Jack Nicholson 87! Chinatown   (1974) Îmi place să fac filme și nu mă simt deloc obosit din pricina asta. Sînt un tip activ căruia-i place a...