marți, 6 august 2024

Memento

Page, Bonham, Jones & Plant (de la stînga)

În această zi, fix acum  55 de ani, grupul englez Led Zeppelin a înregistrat piesele The Lemon Song și Bring It On Home de pe viitorul lor al doilea album (Led Zeppelin II, care va apărea pe 22 octombrie în același an la casa de discuri Atlantic în SUA și pe 31, aceeași lună, în Regatul Unit) la Mystic Sound Studios din Los Angeles, California. 
Celelalte șapte piese sînt: Whole Lotta LoveWhat Is and What Should Never Be, Thank You, HeartbreakerLiving Loving Maid (She's Just a Woman), Ramble On și Moby Dick.

Cele nouă melodii de pe Led Zeppelin II (tot atîtea piese conține și Led Zeppelin I) au fost înregistrate într-o serie de studiouri din Marea Britanie și Statele Unite iar albumul a fost scris, în marea lui parte, în turneu, între concerte.


Concepția grafică a albumului a fost realizată de designerul David Juniper și a fost  nominalizată 
(în 1970) la un premiu Grammy (la secțiunea Cea mai bună copertă de album).



Led Zeppelin II este unanim considerat de critica muzicală și, deopotrivă, de marele public meloman, drept unul dintre cele mai influente și, deci, reprezentative albume rock din toate timpurile...

Niciun comentariu:

Bibliophilia

  O victimă (fericită) a cărților: Karl Lagerfeld „Cărțile sunt cel mai puternic drog,  dar care nu prezintă nici un pericol în cazul unei s...