Tăieri de copaci făcute anapoda, părăduirea banilor europeni pe liniile de tramvai (chiar, unde-s vechile linii devenite „fier vechi”?), tot felul de lucrări de „reabilitare” făcute de mîntuială, cîrpăceli de străzi denumite pompos „asfaltări”, înlocuiri de conducte de apă-gaze-canalizare făcute cu tehnologii actuale dar cu metode de secol XIX însă mult mai prost, întreținerea „curățeniei” străzilor, parcurilor și spațiilor publice cu „utilaje” ca acum 100 de ani (mături, tîrșuri, tîrnuri, lopeți, pubele etc.), însă toate pe foarte mulți bani publici și „realizate” exclusiv de firme „agreate” iar mai nou, tăierea cu flexul a celor 20 de stîlpi interbelici pentru iluminatul stradal, datînd din anii ̓ 30 ai secolului trecut (scăpați ca prin minune de furia demolărilor ceaușiste devastatoare din anii ̓ 80), amplasați pe bulevardul Republicii (stîlpii sînt din fontă și au valoare de patrimoniu).
Stîlpii nu vor fi vînduți la fier vechi, vor fi amplasați intr-o zona reprezentantivă pentru municipiul Ploiești. Aceasta locație nu a fost stabilită deocamdată, au răspuns tovarășii activiști de partid(e) de la primărie, jurnaliștilor. (Oare care o fi această zonă „reprezentativă” în creierele lor odihnite???). Dar nu se știe unde, c-așa-i la noi, întîi distrugem și apoi ne gîndim (dac-o mai facem) ce punem în loc. Interesant ar fi de știut ce firmă se ocupă cu defrișatul stîlpilor, dacă aceștia tot au valoare de patrimoniu, așa cum se spune?
p.s. A se vedea, în acest sens, dacă tot vorbim de lucrări la obiective de patrimoniu, halul în care s-a făcut în ultimii 14 ani (!) restaurarea a ½ din „Palatul Culturii”...
Ploieștiul în anii interbelici... |
... și-n zilele noastre. (sursa foto: www.observatorulph.ro) |
(sursa foto: www.observatorulph.ro) |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu