luni, 5 decembrie 2016

Sfinții Ortodoxiei, nr.2/2016

Din sumar:
* Viața Sfântului Andrei
* Epoca Sfântului Andrei
* Contemporanii Sfântului
* Cetatea. Locuri prin care a pășit Sfîntul
* Ecouri. Andrei, apostolul lupilor
A doua zi iarăși stătea Ioan și doi dintre ucenicii lui. Și privind pe Iisus, Care trecea, a zis: Iată Mielul lui Dumnezeu!
Și cei doi ucenici l-au auzit cînd a spus aceasta și au mers după Iisus. Iar Iisus, întorcîndu-Se și văzîndu-i că merg după El, le-a zis: Ce căutați? Iar ei I-au zis: Rabi (care se tîlcuiește: Învățătorule), unde locuiești?
El le-a zis: Veniți și veți vedea. Au mers deci și au văzut unde locuia; și au rămas la El în ziua aceea. Era ca la ceasul al zecelea.
Unul dintre cei doi care auziseră de la Ioan și veniseră după Iisus era Andrei, fratele lui Simon Petru.
Ioan 
1, 35-40 

Dar chersoniții și cetatea Olbiilor, de la gura Nistrului și peste Marea Azovului, îl așteptau și mult se bucurau de vestea că apostolul va veni și la ei cu învățătură și cu botez. De aceea, cu tovarășii săi a părăsit cetatea dunăreană Axiopolis, care este acum Cernavodă, mergînd apoi spre șirul de cetăți pînă la Noviodunum, care se cheamă acum Isaccea, unde a trecut apa mare a Dunării.” 
Dr. teolog Ion Dinu 
Viața și activitatea Sfântului Apostol Andreiu (1945)

Niciun comentariu:

Muzicoteca de dinamită (remember the old times...)

Tull. Jethro Tull. Live at Tampa Stadium (1976) Îi ascultam de ceva timp, nu mult, prin 1976-1977 (epoca de cînd datează concertele puse aic...