miercuri, 1 februarie 2017

Lumea în care trăim (26)

Les jeux sont faits. Rien ne va plus??? 

De azi noapte, acești oameni sînt fericiți ! 
Ioan Adam, Ion Iliescu, Victor Ponta, Adrian Năstase, Dan Șova (bașca toţi responsabilii de la CE Turceni şi Rovinari), Darius Vâlcov (fost ministru PSD al Finanţelor), Sebastian Ghiţă,Viorel Hrebenciuc, Ilie Sârbu, Dan Ioan Popescu, Liviu Dragnea, Ecaterina Andronescu, Corneliu Iacubov, Mihai Tănăsescu, Eugen Bejinariu, Mădălin Voicu, Nicolae Păun, Robert Negoiţă, Olguţa Vasilescu, Cristian Rizea, Tudor Pendiuc, Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu, Bunea Stancu, Marian Vanghelie, Gheorghe Nichita, Adrian Severin, Mircea Cosma, Vlad Cosma, Andreea Cosma, Cătălin Voicu, Serban Mihăilescu (a.k.a. Miki Șpagă), Dan Nica (şi mulţi, mulţi alţii...)

Iată de ce sînt fericiți...
Definitia abuzului in serviciu în vechiul cod penal
Art. 297 – Abuzul în serviciu
(1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, îngrădeşte exercitarea unui drept al unei persoane ori creează pentru aceasta o situaţie de inferioritate pe temei de rasă, naţionalitate, origine etnică, limbă, religie, sex, orientare sexuală, apartenenţă politică, avere, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA.
Potrivit noii reglementări adoptate de Guvern in aceasta seara, abuzul in serviciu este definit astfel:
Art. 297 - Abuzul in serviciu
(1) Fapta functionarului public care, in exercitarea atributiilor de serviciu, cu stiinta, indeplineste un act prin incalcarea unor dispozitii exprese dintr-o lege sau Ordonanta a Guvernului sau nu indeplineste un act prevazut prin dispozitii exprese dintr-o lege sau Ordonanta a Guvernului si prin aceasta cauzeaza o paguba materiala mai mare de 200.000 de lei ori o vatamare grava, certa si efectiva a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau juridice, asa cum sunt prevazute si garantate de legile in vigoare, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.
(2) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea serviciului, îngrădeşte exercitarea unui drept al unei persoane ori creează pentru aceasta o situaţie de inferioritate pe temei de rasă, naţionalitate, origine etnică, limbă, religie, sex, orientare sexuală, apartenenţă politică, avere, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA se pedepseste de la o luna la un an sau cu amenda.
(3) Dispozitiile alin (1) si (2) nu se aplica in cazul emiterii, aprobarii sau adoptarii actelor normative. (sursa: http://www.avocatnet.ro)

Niciun comentariu:

Muzicoteca de dinamită (remember the old times...)

Tull. Jethro Tull. Live at Tampa Stadium (1976) Îi ascultam de ceva timp, nu cu mult înainte de 1976-1977 (epoca de cînd datează concertele ...