joi, 1 decembrie 2022

Goange


„România profundă”... „Republică măreață vatră”, ocîrmuită de preşedinți sașii, balcîzi, gîngavi și fonfi, furată ca-n codru, umilită şi batjocorită de fix 75 de ani de niște năpîrlite regimuri republicane falite, tot în sapă de lemn e!
Să rămînem, dară, în continuare, săraci, da’ cinstiţi, vorba ex-președintelui Ilici Iliescu, cel școlit în URSS și devenit de mult, un clasic în viață!
Iar azi, putem înghiorțăi liniștiți o „tradițională” porție de fasole/varză cu ciolan/cîrnați (era să zic ciolac) sau sarmale și să leorpăim o fiertură puturoasă de țuică sau de vin, după caz, că e moca, de pomană, adică, și dacă tot e postul Crăciunului iar preafericitul nostru patriarh, cu văzul și auzul pupăzate, ne dă dezlegare pe blat, ca-n fiecare an, atunci să fie bîlci, panaramă și chilaba cu danț și caterincă, pe cele meleaguri miorițice!
Și dacă mai dăm o raită prin televiziunile noastre hodorogite, să ne „dicstrăm” oleacă, lesne vom băga de seamă că ziua asta s-a transformat într-un fel de bal mascat național, cu „vedete” și tot soiul de români verzi de p-acilea și de pe te miri unde, cu toții într-o perfectă devălmășie, deghizați în patrioți!
Aferim!

Niciun comentariu:

Muzicoteca de dinamită

Remember Shakti Saturday Night in Bombay (live, 2001) John McLaughlin  (chitară) Zakir Hussain  (tabla) U. Srinivas  (mandolină) Shankar Mah...