marți, 31 iulie 2018

Memento

Întîlnirea cu cei doi maeștri ai culturii românești, organizată de biblioteca „N. Iorga”din Ploiești (Biblioteca Judeteana Prahova), din seara de 6 iulie, chiar a fost una memorabilă! De altfel, nici n-avea cum fi altcumva, atîta vreme cît la cele două pupitre au evoluat impecabil două personalități perfect individualizate – i-am numit pe actorul și scriitorul DAN PURIC și pe medicul-dramaturg-academician RADU IFTIMOVICI – care, în ciuda faptului că s-au format și activează în două medii profesionale distincte și că provin din generații foarte diferite (între dumnealor fiind o diferență de vîrstă de aproape 30 de ani!) –, au demonstrat, cu asupra de măsură, că formează un cuplu sui-generis, consolidat de pasiunile și afinitățile dumnealor culturale, spirituale și nu numai, care se întrepătrund copios și, în sfîrșit, dar nu în ultimul rînd, de anumite trăsături omenești care-i apropie și-i aseamănă.
Drept pentru care, eu, unul, le mulțumesc din inimă și pe această cale și, deja, aștept nerăbdător, o proximă (re)întîlnire.
Publicul prezent – căruia, în egală măsură, i se cuvin, din plin, toate mulțumirile noastre – a fost unul de cea mai bună calitate, receptiv, sensibil, atent, generos (în repetate rînduri, aplauzele la scenă deschisă acordate celor doi vorbitori, nu din complezență, ci perfect justificat, stînd mărturie), în final, el bucurîndu-se și de dedicațiile și autografele oferite de cei doi autori pe volumele prezentate.
O mențiune specială, cu mulțumirile – speciale – de rigoare, trebuie acordată dnei Elena Balog, colega noastră de la biblioteca județeană „Ștefan Bănulescu” din Slobozia și, în egală măsură, dlui Laurențiu Bădicioiu din Mizil (Badicioiu Laurentiu, promoter cultural și organizator al binecunoscutului festival de umor Romeo și Julieta la Mizil și autor al fotografiilor de față), care, pe spezele dumnealor au ținut să fie prezenți la această întîlnire și, nu în ultimul rînd, doamnei Mădălina Larion, pentru sprijinul decisiv acordat bunei desfășurări a evenimentului.
Faptul că, în sală, reprezentanții presei locale s-au remarcat doar prin desăvîrșita dumnealor absență (cu toate că au fost invitați in corpore, ca și cu alte prilejuri), aproape că n-a mai contat. Cu siguranță că, în portofoliile dumnealor jurnalistice au existat evenimente cu mult mai importante decît acesta, vineri seară, precum ar putea fi, bunăoară, partidele de fotbal din cadrul Campionatului Modial din Rusia, aflat în plină desfășurare la momentul evenimentului! 
Aferim!
p.s. Mulțmiri din inimă și prietenului de-o viață, teologul și jurnalistul Florin Manole, colaborator de nădejde al revistei noastre, „Gazeta Cărților”, care, ca de fiecare dată, ne-a fost alături în mediatizarea evenimentului (în propria dumisale gazetă virtuală, 24pharte.ro) și nu numai!

Niciun comentariu:

Muzicoteca de dinamită (remember the old times...)

Tull. Jethro Tull. Live at Tampa Stadium (1976) Îi ascultam de ceva timp, nu cu mult înainte de 1976-1977 (epoca de cînd datează concertele ...