marți, 15 ianuarie 2019

Lumea în care trăim


Japonezul Akihiko Kondo (35 de ani, profesor la un colegiu din Tokyo) s-a căsătorit, recent, cu o hologramă (pe numele său Hatsune Miku, o cyber-celebritate niponă, personaj de desene animate, programată să răspundă la o suită de întrbări standard, și care ia forma unei adolescente de 16 ani, cu părul de culoare turcoaz, după modelul stereotipal al desenelor Manga; Crypton Future Media, deținătorul patentului, a creat holograma plecînd de la o voce sintetizată folosită în cîntece pop japoneze) în cadrul unei ceremonii private (Kondo s-a „căsătorit” cu holograma,  în ciuda puternicei opoziții din partea familiei sale, „nunta” costînd 18.000 de dolari și bucurîndu-se de prezența a 40 de oaspeți, mai puțin din partea familiei mirelui). „Fericitul” ginere digisexual (persoană care asociază sexualitatea, tehnologiei) a explicat gestul său, invocînd presiunea unei societăți care, spune el, „ne forțează să adoptăm o anumită formulă a iubirii”, gestul său fiind un refuz al modelelor convenționale de fericire domestică, adăugînd că el și „mireasa” sa sînt fericiți și se iubesc cu adevărat! Pe lângă proiecția holografică realizată prin intermediul unui dispozitiv care costă în jur de 2.800 de dolari, mireasa a fost reprezentată la ceremonie, de o păpușă din pluș!
 „Oamenii care s-au confruntat cu experiențe sexuale dificile întîmpină greutăți în a-și găsi un partener uman. Oamenii se întreabă de ce alte persoane sunt dispuse să facă sex cu roboți sau să aibă relații cu holograme, din moment ce e vorba despre relații pasive. Însă a avea un partener care oferă siguranță și care e predictibil, este de ajutor, avînd rol terapeutic”, a explicat Neil Mc Arthur, directorul Centrului pentru Etică Profesională și Aplicată.Specialiștii sînt de părere că persoane precum Akihiko Kondo fac parte din al doilea val de digisexual i – persoane care văd tehnologia ca pe o componentă integrală a identității lor sexuale. Din primul val fac parte persoanele care folosesc aplicațiile de tip dating pentru a-și întîlni partenerii. Cei din al doilea val nu percep oamenii ca fiind esențiali unei experiențe romantice.„Sunt îngrijorat de impactul pe care tehnologia îl are asupra vieții sociale. Deja vedem interesul pentru întâlnirile pe internet și pe rețelele de socializare. Oamenii se retrag în sine...”, a mai spus Neil McArthur.
Și-am încălecat pe-o holoșa (șa holografică, adică!) și v-am spus povestea-așa!  



Niciun comentariu:

Muzicoteca de dinamită (remember the old times...)

Tull. Jethro Tull. Live at Tampa Stadium (1976) Îi ascultam de ceva timp, nu cu mult înainte de 1976-1977 (epoca de cînd datează concertele ...