marți, 19 mai 2020

Altițe & Bibiluri


„Mai întîi – Dumnezeu. Dar ce este, îndeobște, Dumnezeu? Este duh. Dar ce fel de duh? Al iubirii! Iar iubirea ce înseamnă? Înseamnă să dăruiești. Asta-i totul, e foarte simplu. (...) 
Tot ce este în mine curat, bun, luminos, totul e de la Dumnezeu, bineînțeles, dar și de acolo, din copilărie.”
*
„Orice, orice acțiune care trece pe lîngă dragoste – trece pe lîngă Dumnezeu. Iar pe lîngă Dumnezeu este pe lîngă totul.”
*
„Nu putem înlocui prezentul cu un cuvînt comod.”
*
„Este important cum murim! Un lucru este să mori pentru adevăr și cu totul altul – de la vodcă.”
*
„Spiritul își creează forme. Nu poți fi un om rău și un scriitor bun.”
*
„Hoții spun corect: în sicriu nu există buzunare. Ceea ce ai adunat în suflet, cu aceea și vei rămîne!”


Piotr Mamonov
(actor, poet și muzician rus)



N.B. Mamonov a fost, în anii ʼ80-ʼ90 ai secolului trecut, liderul carismatic al trupei Zvuki Mu (Sunete Mu). Grupul se bucura și de o oarecare notorietate internatională (lucru rar în Rusia comunistă a acelor vremuri), reușind înregistrarea unui album sub egida casei de discuri „Warner Bros.”, în colaborare cu celebrul muzician și producător Brian Eno.
După 1990, numele lui Mamonov a devenit foarte cunoscut grație apariției sale în pelicula „Taxi Blues” (1990) dar mai ales în urma excepționalelor sale prestații din „Ostrov” (2006) și „Țarul” (2009), toate lung-metrajele fiind regizate de Pavel Lughin.

Niciun comentariu:

Muzicoteca de dinamită

Un festival legendar: «Isle Of Wight 1970» Isle Of Wight este o insulă situată în apele Canalului Mânecii, în sudul arhipelagului britanic, ...