marți, 29 octombrie 2019

Remember...

ZECE DINTR-O SUTĂ - CARTEA SUNETELOR
Anul trecut, pe vremea aceasta, cu prilejul împlinirii a 10 ani de existență, revista virtuală „Arta Sunetelor” (http://www.artasunetelor.ro/), diriguită cu mînă sigură, cu inteligență, har și cu o tenacitate, pentru mulți, abnormă, de prietenul nostru Radu Lupașcu, oferea un prețios dar tuturor iubitorilor artelor cu ștaif, în general și muzicii de cea mai bună calitate, în special. Mă refer la antologia aniversară „Zece dintr-o sută – Cartea sunetelor” (coordonatori Ioan Big, Gabriel Petric și Radu Ioan Lupașcu, editura „Alpha Print Xpress”, 2018, două volume, 1300 de pagini). 
Sînt la fel de bucuros și de onorat, în același timp, că am fost așezat alături de cei care au scris cele două volume, conținînd texte realmente captivante și pline de miez (semnate de Liviu Antonesei, Denis Dinulescu, regretații Teodora Ionescu și Florin Silviu Ursulescu, V. R. Cantacuzu, Nelu Stratone, Florian Lungu, Virgil Mihaiu, Grid Modorcea, Ioan Big, Radu Ioan Lupașcu, Gabriel Petric și mulți alții), nume de notorietate ale jurnalisticii muzicale autohtone (și nu numai!), personalități cu alonjă culturală remarcabilă, scriitori și publiciști redutabili, ei însuși împătimiți și rafinați cunoscători ai fenomenului muzical românesc și universal de calitate, deci nume de prestigiu, care conferă noii apariții editoriale (o bucoavnă tînără, scuzat fie-mi oximoronul, înveșmîntată în vaporoase haine grafice) o greutate specifică mare și care nu mai au nevoie de nici o prezentare.
Încă o dată, acum, la aniversarea unui an de viață, felicitări coordonatorilor lucrării și tuturor acelora care au contribuit la moșirea ei!


Niciun comentariu:

Altițe & Bibiluri

„Cred în Dumnezeu așa cum cred în răsăritul soarelui. Nu pentru că îl văd, ci pentru că văd tot ce atinge.” Clive Staples Lewis (1898-1963)