miercuri, 1 noiembrie 2017

Haihui printre sunete


Hendrix a fost– spre deosebire de Eric Clapton – un adevărat rebel ce oscila între pasiune și violență, un magician cu o strălucire diabolică, care își exprima protestul. Dar el și-a pus în evidență și caracterul melancolic: alături de Hey Joe, a compus și alte piese valoroase precum Send my love to Linda, înregistrată într-o cameră de hotel din NewYork.

El i-a admirat pe Albert King și pe Muddy Waters; înregistrările sale de început, preluate de companiile de discuri abia după moartea sa, oglindesc căutarea unui stil propriu, inspirat de muzica acestor mari cîntăreți. Cariera lui Jimi Hendrix n-a durat mult timp. Ambiției sale enorme i-au corespuns crizele artistice; încă din 1970 a început să decadă. Spectacolele sale nu au mai avut strălucire iar noul său Band of Gipsies nu a reușit să se impună. De altfel, tînărul era «îmbuibat» cu droguri: LSD, herionă, cocaină. 

A murit pe 18 septembrie 1970, în urma unei intoxicații cu alcool și somnifere.”

Wolfgang Rumpf

(„Stairway to heaven”)

Niciun comentariu:

Jurnal de-a bușilea

Cu vreo treizeci și cinci de ani în urmă, făcea parte dintr-un grup de tineri care, cu toate că nu prea ştiau cu ce se mănîncă gazetăria, au...