vineri, 7 iulie 2017

Haihui printre imagini

Looking for Richard

Documentarul În căutarea lui Richard este primul film regizat de Al Pacino. Lansat în 1996, filmul este atât o interpretare unor scene din piesa Richard al III-lea, a lui William Shakespeare, cât şi o analiză a rolului emblematic şi a influenţei pe care o are opera lui William Shakespeare în cultura planetară. Cu titlul original Looking for Richard, filmul a fost prezentat la Sundance Film Festival, în inauarie 1996, fiind inclus în secţiunea Un certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes. În documentar, Pacino îl înterpretează atât pe Richard, cît şi pe el însuşi, îndrumînd spectatorii prin labirintul intrigii piesei, familiarizîndu-i, totodată, cu realităţile istorice ale acelor vremuri.
Cîțiva dintre actorii acestei distribuții fastuoase, printre care Penelope Allen (Queen Elizabeth), Kevin Spacey (Earl Of Buckingham), Winona Ryder (Lady Ann) ori Alec Baldwin (Duke of Clarence) , vorbesc despre ei și rolurile pe care le interpretează.

Niciun comentariu:

Muzicoteca de dinamită

Un festival legendar: «Isle Of Wight 1970» Isle Of Wight este o insulă situată în apele Canalului Mânecii, în sudul arhipelagului britanic, ...