miercuri, 28 iunie 2017

GAZETA CĂRȚILOR

Recent a apărut (cu oarece întîrziere, pardonabilă, sperăm, însă independentă de voința noastră, a realizatorilor) numărul cvadruplu, 5–8 (9–12) pe anul 2016 – dedicat împlinirii a 95 de ani de la înființarea bibliotecii ploieștene –, al revistei Gazeta Cărților a Bibliotecii Județene „Nicolae Iorga”.
În cele 132 de pagini ale sale, într-o ținută grafică de excepție (dar și pe suport digital, care conține, în afara revistei în format pdf. și un film documentar închinat împlinirii a 95 de ani de la înființarea prestigioasei instituții de cultură, realizat de o echipă coordonată de prietenul și colegul nostru Florin Negoescu), revista propune cititorilor avizați dar și publicului larg, într-un sumar bogat și incitant, o suită de articole, eseuri, recenzii, proză, poezie, jurnale, memorialistică, iconografie etc., datorate celor 70 de colaboratori statornici, cărora le adresăm și pe această cale, cele mai calde mulțumiri dimpreună cu cele mai alese sentimente de prețuire. 
Pentru cei interesați, revista se găsește la sediul central al Bibliotcii „N. Iorga” din Ploiești (str. Subl. Erou Călin Cătălin, nr.1) și se distribuie în mod gratuit. Nu ne mai rămîne altceva de făcut decît să vă invităm să v-o procurați și să vă bucurațide o lectură agreabilă!




Niciun comentariu:

Jurnal de-a bușilea

Cu vreo treizeci și cinci de ani în urmă, făcea parte dintr-un grup de tineri care, cu toate că nu prea ştiau cu ce se mănîncă gazetăria, au...