miercuri, 11 ianuarie 2017

Lumea încare trăim (24)

(foto: Dana Oncioiu)
Iarnă grea, prostie mare!

Ploieștenii își pot rupe liniștiți picioarele pe trotuare, în timp ce amărîții de la SGU și/sau ROSAL (am numit societățile comerciale care se ocupă cu gospodărirea urbană și, respectiv, salubritatea), lopătează de zor nămeții din... parcuri! 
Să fim, dară, liniștiți, iubiții moșului, că administrația noastră locală, cu tot neamul ei cel adormit și cu creierul din dotare adînc odihnit, surprinsă, ca-n fiecare an, de venirea iernii şi de, culmea!, căderi masive de zăpadă (nu-mi place sintagma, dar n-am alta la îndemînă, deci scuzaţi de vorbă proastă!), e  atît de vigilă la siguranța în funcţionare și, cu asupra de măsură, la sănătatea ortopedică (și nu numai!) a concetățenilor ei! 
Bine că mi-am tras ghetele alea giugulane pingelite cu cauciucuri de iarnă! 
Bravos, națiune! Halal să-ți fie!
Proști să fiți, da' să vă reveniți, taică!


p.s. M-aş bucura să fie vorba doar despre prostie şi nu despre rea voinţă, caz în care ar fi jale! Cu siguranţă că edilii noştri încă mai caută firmele (agreate sau nu) de la care să achiziţioneze nişte utilaje de secol XXI,  timp în care continuă să-şi bată joc de nişte nişte bieţi oameni, înarmîndu-i cu lopeţi şi mături, ca acum 100 de ani. Pentru că, aşa cum a spus un clasic în viaţă, citez din memorie, trebuie să înţelegem că iarna nu-i ca vara! Şi că, vorba ceea, în fiecare an, avem parte de-o iarnă, cum de ...50 de ani n-a mai fost!

2 comentarii:

Unknown spunea...

Nu vă lăudați! Nu aveți exclusivitate! Cred că e un concurs, un fel de Daciada, național!

Bogdan-Lucian Stoicescu spunea...

Da? Bănuiam io că nu-i o premieră la noi, hehehe!Ar fi fost chiar culmea să finm singurii...

Altițe & Bibiluri

„Cred în Dumnezeu așa cum cred în răsăritul soarelui. Nu pentru că îl văd, ci pentru că văd tot ce atinge.” Clive Staples Lewis (1898-1963)