miercuri, 16 noiembrie 2016

Miki despre Nino.

Iată că, la mai bine de 11 ani de la dispariția pămînteană a prietenului nostru Ion Nino Stratan, a fost tipărită (prin osteneala Editurii Muzeului Literaturii Române din București) o mult așteptată lucrare monografică, „Ion Stratan: despre poezia lui Nino” (la originile ei teză de doctorat), purtînd semnătura universitarului ploieștean (naturalizat, între timp, la Oradea), Mihai Vieru. 
Serioasă și sistematică, lucrarea (...) parcurge atent întreaga operă a autorului monografiat, nefiind doar o analiză a operei lui Ion Stratan, ea vorbind nu doar despre obiectul, ci și despre subiectul său, despre Stratan, ca și despre Vieru. 
Cartea lui Mihai Vieru trebuie văzută și ca reverență in memoriam, ca gest de afectuoasă prețuire a mai junelui coleg și prieten, ca – în egală măsură – o datorie de conștiință, onorată pe deplin. 
Ion Bogdan Lefter
Așadar, bucuria noastră, a ploieștenilor (și nu numai!), iubitori ai poeziei lui Nino, este cu atît mai mare cu cît luni, 21 noiembrie, la ora 17, în Sala de lectură „Nichita Stănescu” a Bibliotecii Județene „Nicolae Iorga”, vom fi martorii lansării acestui necesar și îndelung așteptat volum, alături de dragul nostru prieten și autor, poetul Mihai Vieru.

Despre autor și volum vor vorbi poetul Ioan Vieru, director al revistei „Contrapunct” și Bogdan Stoicescu, redactor-șef al revistei „Gazeta Cărților”.
Volumul va fi lansat și în cadrul Tîrgului de Carte „Gaudeamus” (standul 103), vineri, 18 noiembrie, ora 17:30, în prezența autorului. Despre carte vor vorbi Ion Bogdan Lefter și Florin Iaru.
Drept pentru care, vă lansăm, încă de pe acum, invitația de a ne fi alături.
Vă așteptăm cu drag!



Niciun comentariu:

Muzicoteca de dinamită

Un festival legendar: «Isle Of Wight 1970» Isle Of Wight este o insulă situată în apele Canalului Mânecii, în sudul arhipelagului britanic, ...