luni, 21 noiembrie 2016

Haihui printre cuvinte

„Franța încarnează tot ceea ce fanaticii religioși din lume detestă: bucuria de-a trăi printr-o miriadă de lucruri mărunte. Parfumul unei cești de cafea și al cornurilor proaspete dimineața, al femeilor frumoase surîzînd nestingherite în stradă, mirosul pîinii calde, o sticlă de vin băută cu prietenii, cîteva picături de parfum, copiii care se joacă în Grădina Luxembourg, dreptul de a nu crede în nici un Dumnezeu, de a flirta, de a nu-ți păsa de calorii, de a fuma și a iubi fără opreliști, de a-ți petrece vacanța liniștit, de a citi ce vrei, de a merge la școală gratuit, de a te juca, de a rîde, de a te certa, de a nu-ți păsa de fețele bisericești și de politicieni, de a nu-ți face griji pentru viața de apoi. 
Nici o țară din lumea asta nu-ți poate oferi o definiție mai bună a vieții decît Franța.”
(New York Times)

3 comentarii:

Unknown spunea...

Semănă cu poemul lui Vitalie postat de mine. Și, da, asta detestă fanaticii religioși și de asta sar cu atentatele peste douce France!

Vitalie Vovc spunea...

Iar mie acest text îmi aduce aminte de celbra emisiune a lui John Oliver. Ce bine ne-au mai facut cuvintele lui atunci!:
https://www.youtube.com/watch?v=glxh9ZgP7kc

Bogdan-Lucian Stoicescu spunea...

Eram în Statele Unite cînd au fost atentatele și m-a surprins în cel mai plăcut mod cum au reacționat jurnaliștii și oamenii din media vizavi de evenimentele din Franța... Și nu numai ei, opinia publică, în general... Americanii cred că știu/înțeleg mai bine decît oricine altcineva ce înseamnă astfel de agresiuni îndreptate împotriva propriei țări... Vă mulțumesc pentru link, dle Vovc, nu știam de această emisiune a lui Oliver.

Muzicoteca de dinamită

Un festival legendar: «Isle Of Wight 1970» Isle Of Wight este o insulă situată în apele Canalului Mânecii, în sudul arhipelagului britanic, ...