vineri, 16 septembrie 2016

Clin d’oeil

Tovarăşul Ivan Ivanovici Strapleaşkin a fost membru de bază al partidului, a participat la Marea Revoluţie Socialistă din Octombrie. Tovarăşul Lenin i-a murit în braţe. Tovarăşul Ivan a fost decorat cu numeroase distincţii şi medalii ale URSS. 
Şi acum, la 102 ani, tovarăşul Ivan Ivanovici Strapleaşkin merge, ca tot omul, la doctor. 
- Bună ziua, tovarăşe doctor! 
- Bună ziua, tovarăşe Ivan. Cu ce problemă pe la noi? Sînteţi bolnav?
- Aaaa, nu eu, tovarăşa Katia Strapleaşkina, știți, consoarta mea dragă... De patru zile nu se mai scoală din pat, nu mai vorbeşte cu mine, nu mai mănîncă nimic, nu ştiu ce să mă mai fac cu ea.
- Păi, cîţi ani are tovarăşa Katia?
- 95! Tinerică, tinerică...
- Hm, e o vîrstă la care tot 
omu’ se mai îmbolnăveşte! Ba chiar mai și moare! 
- Da, tovarăşe doctor, dar ştiţi, dacă eu mă simt încă bine şi în putere, parcă mi-ar părea rău să o pierd, că m-am împăcat foarte bine cu ea.
- Păi, în cazul ăsta, vă dau o reţetă, dar nu pentru ea, ci pentru dvs, tovarăşe Ivan. Mergeţi la farmacie, cumpăraţi pastila, o luaţi, apoi faceţi sex cu tovarăşa Katia şi s-ar putea să aveţi surpriza să-şi revină.
Se duce tovarăşul Ivan la farmacie, ia pastila, merge acasă, face sex cu tovarășa Katia, consoarta, conform prescripţiilor medicale…
A doua zi, cînd tovarășul Ivan se trezeşte, tovarăşa Katia nu mai era în pat, era în bucătărie, cînta de mama focului şi gătea. Îşi zice tovarăşul Ivan în sinea lui puternică: Eeee, al dracu’ tovarăşu’ doctor, dacă ştiam io de tratamentu’ ăsta cînd trebuia, nu îmi mai murea tovarăşu’ Lenin în braţe!

Niciun comentariu:

Jurnal de-a bușilea

Apropo de arătat cu degetul (sau cu privirile) în sus (neapărat în sus, lucru pe care nu-l înțelesese niciodată!) cînd se vorbește despre Du...