luni, 26 septembrie 2016

Haihui printre sunete

Gîngurelile scoase de bebeluși, atît de plăcute într-o primă fază, însă de multe ori fără o pricină anume, se transformă, încet-încet, în orăcăituri, care dau în chirăieli care, apoi, se transformă în adevărate urlete, care pot dura de la cîteva zeci de minute, pînă la ore, dacă pruncuțul este perseverent și bine dotat fizic. Spre exasperarea mămicilor, bunicuțelor și a celor care se află în preajmă. Numai cine n-a „ascultat” astfel de recitaluri nu știe ce înseamnă să fii scos din minți (de multe ori în plin miez de noapte) de astfel de manifestări ale micilor tiranosauri alintați care, chiar dacă n-au nimic, urlă atît de convingător (obținînd note maxime la impresie artistică), încît ți se rupe inima cu suflet cu tot, cînd îi vezi și cînd nu mai știi ce să faci pentru a-i potoli.   
Iată o metodă, genială, în sinea ei, pe cît de simplă, pe atît de eficace, pentru a închide rapid și fără alte repercursiuni „butonul de volum” al micilor teroriști, propusă de pediatrul  dr. Robert Hamilton.

Aviz amatorilor! 


Niciun comentariu:

Poemoteca

Margareta Sterian În amintirea sufletului mort A murit un suflet cîndva, Apa e aspră, rece. Fără cîrmă pe creastă de val, Cine mă-ntrece? Uș...