vineri, 10 iunie 2016

Lansarea volumului BUCURIA SUNETELOR


BUCURIA SUNETELOR
„Când viaţa e iad, cântecul e rai.”
 Florian Pittiş
Închidem cu prezenta antologie Trinitatea sunetelor alese. Alese de noi, subiectivii colecţionari ai muzicii care durează. Care are valoare, istorie şi urmare. În fond, ce este un creator de muzică, de bucurii sonore? Un artist! Totul se reduce la cultura celor care o propun în media, la radio şi TV. Nu există emisiuni dedicate muzicii de valoare nicăieri. Fie ea românească sau de pretutindeni. Există (ca şi în privat) numai playlist. Şi mult cancan. Mult! De dragul audienţei... şi al rating-ului! Nu ştiu cum se face, dar după 1989 credeam cu toţii că noua "orânduire" va aduce o schimbare şi în arta sunetelor. Dar nu a fost să fie. Cum nu a fost să fie nici în cinematografie sau în alte arte vizuale. Cei mai mulţi nu ştiu cum se cheamă ţara în care trăiesc. Şi votează! Un om fără cultură este un individ dintr-o cireadă. Nu am concluzii la final de trilogie şi nici regrete. Am doar întrebări, obiective. Gândiţi-vă la un răspuns pentru următoarea întrebare: Ce înseamnă muzica pentru tine? Dacă aveţi vreun răspuns înseamnă că sunteţi pe acelaşi drum cu frumuseţea Artei Sunetelor, cu bogăţia şi durata ei.
Radu Ioan LUPAȘCU
redacor-șef
(http://www.artasunetelor.ro/)

10 iunie 2016 este data lansării oficiale a ediţiei de colecţie BUCURIA SUNETELOR! De la ora 18, în Clubul Ţăranului din Bucureşti (Intrarea Monetăriei, Șoseaua Pavel Dimitrievici Kiseleff 3, tel.: 021 310 8048) va avea loc lansarea antologiei Bucuria Sunetelor, a treia carte a TRILOGIEI SUNETELOR (primele două fiind Arta Sunetelor şi Culorile Sunetelor).
De la ora 19, va avea loc un concert exclusiv pentru artasunetelor.ro, cu trupa RIDE ON BAND, în avanpremiera lansării primului album, intitulat
„Looking Back!”

Antologiile redacţiei artasunetelor.ro se vor afla la vânzare! 
Arta Sunetelor 40 lei; Culorile Sunetelor 60 lei; Bucuria Sunetelor 40 lei)
Am privilegiul să fiu unul dintre co-autorii acestei minunate cărți, „Bucuria Sunetelor” (Editura Din Condei, 2016). „Vinovat” pentru asta este prietenul Radu Ioan (cărui îi mulțumesc și pe această cale pentru încrederea acordată), alcătuitorul acestui volum de 684 de pagini, care închide monumentala trilogie din care mai fac parte volumele „Arta Sunetelor” (ed. Adenium, 2014, 443 pagini) și „Culorile Sunetelor” (ed. Din Condei și RAO, 2015, 1014 pagini). Felicitări tuturor acelora care au contribuit la apariția acestor excepționale lucrări, singulare prin tematică și mod de abordare în peisajul editorial de gen românesc, adevărate enciclopedii în accepțiunea corectă a termenului, care n-ar trebui să lipsească din biblioteca nici unui împătimit de muzici (și nu numai!) de cea mai bună calitate! 

Bogdan-Lucian STOICESCU

Vă aștept cu drag la acest eveniment! Doamne ajută!

Niciun comentariu:

Muzicoteca de dinamită

Un festival legendar: «Isle Of Wight 1970» Isle Of Wight este o insulă situată în apele Canalului Mânecii, în sudul arhipelagului britanic, ...